Malala, premi Nobel de la Pau 2014

1412933326606El premi ha recaigut en  l’activista pakistanesa Malala Yusufzai juntament amb l’activista indi Kailash Satyarthi per la seva defensa del dret dels nens, especialment les nenes, a l’educació. 

La noia havia rebut el premi Sakhàrov i és la primera persona nascuda al Pakistan que ha rebut aquest guardó. Com hom recordarà, el 9 d’octubre del 2012, Malala va resultar greument ferida en ser metrallada pels talibans, que la castigaven així pel seu activisme en defensa de l’educació femenina. Des d’aleshores, s’ha convertit en una icona mundial.

A diferència de la resta de premis Nobel, que s’anuncien i s’entreguen a Suècia, el de la Pau sempre es fa públic a Oslo, Noruega, i és decidit pel Comitè Nobel del Parlament d’aquest país que l’atorga “a la persona que ha fet la millor tasca o la quantitat més gran de contribucions per a la fraternitat entre les nacions, la supressió o reducció d’exèrcits així com la participació i promoció de congressos de pau i drets humans en l’any immediatament anterior”

Deixa un comentari