Volen jugar a bàsquet amb vel

BASKET-250914eL’equip catarí de bàsquet femení es retira dels Jocs asiàtics perquè no els permeten jugar amb vel. Les normes de la Federació Internacional de Bàsquet  (FIBA). ho dien ben clar:  “Els jugadors no podran  dur cascos, gorres, accesoris al cabell ni joies ( article 4.2.2. ) Aquesta  norma implica que les atletes  musulmanes no pden dur vel a les competicions que acaten el reglament de la FIBA.

iudokaL’ús del mocador durant les competicions és un tema de debate en el món de l’esport des de fa uns anys. Les esportistes musulmanes s’han queixat repetidament i denuncien discriminació. Per exemple, la iudoka de l’Aràbia saudí Wojdan Ali Seraj Abdulrahim Shaherkani va aconseguir que la Federació de Iude l’autoritzés a participar als jocs Olímpics de Londres 2012 amb un vel modificat.

kbadFa tres dies l’equip femení de rem d’Iran va competir amb vel – i va guanyar la medalla de bronxze – amb vel i abans d’ahir van participar en les seves proves de triathlon i  bàdminton la kuwaití Najlaa Aljerewi  i  la iraniana  Aghaei Hajiagha Soraya  a les quals les seves respectives federacions  internacionals dels seus països permeten el vel. 

Deixa un comentari