Augmenta el sexisme per WatsApp

Sexisme a cop de WSegons  dos estudis fets públics pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad,  les agressions físiques a les adolescents per part de les seves parelles ha augmentat  del 0,801 al 4% en tres anys.També posen de manifest que els nois han incrementat la seva pressió cap a elles per realitzar activitats sexuals, de manera que aquest tipus d’assetjament han passat  a ser denunciats  de només un 1,01 al 6,3%.

Augmenten  els assetjaments a través de les noves tecnologies.  El 28,8% de les noies reconeix  haver patit  control abusiu  (amb  qui  parla,   què diu, a on  va) per part  de les seves parelles. Com a novetat és que ara s’exerceix a través del mòbil.    ( 25,1% de noies n’ha patit)

Les investigacions, el resultat de les quals ha estat exposat per la ministra Ana Mato,  han estat coordinades pels professors de la Universidad Complutense de Madrid Cristóbal Torres i María José Díez-Aguado i alerten  que la generació nascuda a l’era digital té  una percepció molt baixa dels efectes perniciosos del ciberassetjament.   A l’estudi han participat més de 8000 adolescents entre 13 i 19 anys i entre les esves conclusions cal destacar:

– les noves tecnologies faciliten als agressors arribar a les seves víctimes sense que existeixi  contacte directe i suposen una dificultat per a endegar una relació de parella directa.

els estereotips tradicionals existents en les relacions entre homes i  dones es projecten a Internet i a les xarxes socials. El sexisme  i els estereotips de gènere perviuen entre els adolescents i a sobre no en són conscients. Coneixen el discurs i  tenen la informació sobre violència de gènere, però no la traslladen a la seva vida. 

Altres dades alarmants: Un 21% dels adolescents  està d’acord amb  l’ afirmació : ELS HOMES NO HAN DE PLORAR. Un de cada cinc creu que està bé  que ELS NOIS SURTIN AMB MOLTES NOIES PERÒ NO A L’INREVÉS. Set  de cada deu adolescents aprenen que LA GELOSIA ÉS EXPRESSIÓ D’AMOR i el 35,8% de les noies ha rebut sovint aquest fals ensenyament d’un adult. El 12,8% no considera maltractament amenaçar —o rebre amenaces— en cas   que la  parella vulgui trencar la relació .  El 4% de les noies  entre 14 i 19 anys han estat agredides pel noi amb el que surten o sortien i quasi una de quatre confessen que els nois les controlen ( fiscalitzen amb qui parlen, com vesteixen) a través de Tuenti i  WhatsApp  i un 25%  diu  que el seu xicot o ex la vigila a través del telèfon.  El 60% de les noies rep  insults masclistes de les seves parelles  al mòbil i un  10% declara haver sentit por  d’aquests missatges.

El Periodico ( 20 de novembre) / El País ( 19 de novembre) i  El País ( 20 de novembre) L’article del País és molt ampli i conté uns gràfics molt eloqüents.

També podem llegir la notícia sobre l’informe fet públic dilluns a la pàgina Web de la Cadena Ser que conté un àudio interessant.

Deixa un comentari