Últim crim masclista, un dia abans del 25 de novembre

Va ser ahir a  Madrid; l’home, que tenia una ordre d’allunyament per maltractament ha matat la seva exparella, una dona de 44 anys a a cops.

Podem llegir avui al diari El País el  reportatge OJOS CERRADOS ANTE EL MALTRATO  Hi podem llegir que només el 2% de les denúncies per violència de gènere són de familiars de víctimes.En cas que coneguin el problema tendeixen a creure  que pot solucionar-se.

Des de   es va iniciar  el recompte  dels crims mascistes, el  2003, 703 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya. El  2004 van començar a  analitzar-se altres variables que mostren un panorama desolador. Només  130 de les víctimes mortals de la violència de gènere havia denunciat  el seu agressor. Aquest percentatge, a més, ha anat disminuint  amb els anys  — el  2013, vuit  de les 45 mortes havien denunciat —, una  dada  que pot  indicar, segons  els experts, que no eren conscients del risc que corrien, però  també   que denunciar és eficaç.

Deixa un comentari