Exposició sobre “Guerrilla Girls” a Bilbao

138Guerrilla GirlsThe birthMet

 

 

 

 

 

 

Fa tres dècades que un grup d’artistes denuncia la discriminació a l’art. Són Guerrila Girls. Actualment La Ahóndiga de Bilbao acull una exposició sobre la seva trajectòria.

Tot va començar, en temps de Reagan, amb una campanya pels carrers de Manhattan amb un rètol gegant que feia saber que al Metropolitan Museum només exposaven el 5 % d’obres signades per dones mentre que el 85% dels nus eren femenins; es preguntaven: Han d’anar despullades per ser al Met? Guerrilla Girl va ser fundat el 1985 a Nova York per un grup d’artistes feministes que posaven de manifest la discriminació que patien, per ser dones, a la majoria de museus i galeries. Disfressades amb careta de goril·la, protegides amb noms d’artistes ja mortes com Frida Kahlo …  i amb tàctiques de guerrilla urbana van protagonitzar un munt d’escàndols. Segons elles mateixes ara han canviat molt les coses, però les dones artistes continuen sentint-se discriminades: guanyen la dècima part que els homes. A partir de l’any 2000 han ampliat les seves  denúncies a la indústria del cinema i s’han internacionalitzat. 

El País 

Deixa un comentari