Nou cas de violació d’una nena a l’Índia. La nena té 5 anys!

La petita  fou segrestada per un dels  seus veïns, Manoj Kumar i després d’una setmana encara es troba a l’hospital amb ferides molt greus. L’home la va violar i posteriorment va fugir  abandonant-la perquè va creure-la morta; els pares la van trobar l’endemà en sentir-la plorar. A causa del succés, les protestes en contra de les violacions han tornat als carrers de Nova Delhi, la capital del país. La gent està indignada perquè els pare de la menor asseguren que els policies no els van prendre seriosament i fins i tot els van oferir 2.000 rupies (uns 28 euros) si retiraven la denúncia. Però el ministre d’Interior, Sushilkumar Shinde va assegurar  que hi ha  diverses investigacions obertes en el cas, a  més de la violació , per clarificar l’ actuació  policial. Tres oficiales han estat  suspesos, dos per errors en els  procediments i  un  per colpejar   una dona  en una manifestació.

El presumpte violador va ser trobat a l’Estat de Bihar, on viu la família de la seva esposa i empresonat junt a un dels seus amics a qui ell ha acusat d’incitador.

El cas d’aquesta nen no és aïllat; en els diaris i la TV es documenten diàriament aquestes violacions ( aquesta mateixa setmana una nena de 15 anys va ser segrestada i violada per tres homes en el camí a l’escola )

Segons la sociòloga Ranjana Kumari “Infortunadament  les violacions a menors són molt comunes”. També  reivindica el dret de la gent a protestar. Lamenta que “malgrat que hi ha una nova llei que augmenta els càstigs als violadors i contempla  també castigar els policies que no compleixin el seu deure, no res ha canviat des de desembre passat” (es refereix al cas de l’estudiant que va resultar morta després d’una violació múltiple).  “L’abús  sexual a menors a l’Índia ha arribat a proporcions epidèmiques”, diu un informe  publicat el passat març pel Centre per als Drets Humans d’ Asia (ACHR en  anglès). El  document  recull  48.338 violacions a menors entre 2001 i 2011,amb un increment de 336%  2001 (2.113 casos en 2001  a  7.112 casos en 2011).

 

Deixa un comentari