Suïcidi d’una noia en ser ciberassetjada per una violació

Ha succeït a Canadà i la població està reaccionant amb indignació davant la passivitat de les autoritats que no han sabut o pogut trobar encara els autors de la difusió a Internet de les  fotografies de la noia  que es  va  suïcidar després de ser  violada i  assetjada.

Rehtaeh Parsons, una noia de 17 anys de Cole Harbour, una petita localitat a uns 1.800 kilòmetres a l ‘est  de Toronto, va morir diumenge a causa de les ferides que li va ocasionar l’intent de suïcidi el passat 4 de març. La família va denunciar que  fou violada quan  tenia 15 anys per un grup  de quatre joves. Pocs dies després de l ‘ atac, algú  va descobrir a Internet una foto de la violació  entre els seus companys d’escola. La policia mai no va  presentar  càrrecs contra els nois per falta de proves,  però  ella va patir un constant ciber assetjament   (per exemple proposicions a tenir relacions amb desconeguts) la qual cosa va motivar un canvi   d’escola i va provocar-li una gran depressió)

El grup  d’activistes cibernètics Anonymous va amenaçar amb revelar la identitat dels presumptes autors de la violació si no eren identificats per la policia i han fet crítiques públiques de com la policia, les autoritats escolars i altres adults han portat el cas. Les seves paraules han estat:  “lo que hemos conocido es realmente vergonzoso, pero no fue el acto de la violación lo que nos sacudió. Lo que nos resulta más alarmante ha sido el comportamiento de los adultos”. “Todos crearon este lío y en vez de asumir responsabilidades y arreglarlo lo primero que hicieron ayer por la mañana fue acudir a la televisión y defender sus trabajos. Han enseñado a jóvenes varones en su comunidad una terrible lección: violar es fácil”.

També el pare de Rehtaeh va criticar al seu blog la Policia Muntada de Canadà. “¿Cómo es posible que alguien deje un rastro digital como éste y que la Policía Montada todavía no tenga pruebas del crimen?”.

Aquest cas  està recordant a mots  canadencs la mort d’Amanda Todd, la jove canadenca que es va suïcidar  l’octubre de l’ any  passat als 15 anys després de ser assetjada durant molts anys a través d’Internet.

El Periodico (12 d’abril))

One thought on “Suïcidi d’una noia en ser ciberassetjada per una violació”

Deixa un comentari