Els joves controlen més les seves parelles amb l'”smartphone”

Molts  adolescents se serveixen del mòbil per  controlar les seves parelles tot el  dia.

Segons Alba Alfageme, coordinadora de la unitat de suport a  l’ atenció de víctimes de la Conselleria d’Interior, en els últims temps es detecten nombroses pràctiques abusives entre parelles adolescents. Gràcies a les noves tecnologies la pressió és constant , 24 hores al dia, 365 dies l’any:  és ben habitual que el noi li demani a la noia  que es faci una foto per veure com va vestida i la convenci  que millor aquella faldilla curta se la posi el cap de setmana quan surtin junts o bé li demani  que activi en el seu  ‘smartphone’ una aplicació  amb un servei de geolocalització per  saber on és a cada moment, i fins i tot preguntar-li qui és el noi que ha afegit com a amic al Facebook. És el que es coneix com Ciber Masclisme. En les relacions de fa uns anys les noies podien mantenir l’espai propi a casa quan l’únic nexe amb l’exterior era el telèfon fix i encara les trucades havien  de passar pel filtre dels pares, ara el nuvi contacta a través del mòbil i pot exercir un control quasi total.

Els mossos fan xerrades sobre violència de gènere a escoles i instituts per posar en atenció les joves sobre aquests possibles abusos.

El Periodico

Deixa un comentari