Campanya mundial contra les violacions

Segons l’ONU una de cada tres dones del planeta serà violada al llarg de la seva vida. L’activista Eve Ensler, que es va fer famosa a la dècada dels 90 amb l’obra Monòlegs de la vagina, ha iniciat la campanya ONE BILLION RISING amb la qual aspira posar a ballar mil milions de persones el proper 14 de febrer: Mil milions de dones violades és una atrocitat, mil milions de dones ballant és una revolució. Amb aquesta crida vol denunciar el  que intimida les noies des de fa segles, tot i que la campanya vol involucrar també homes.  Ensler i el seu projecte  V-Day lluita des de  fa 15 anys  contra aquesta plaga de la qual la mateixa fundadora fou víctima ( el seu pare, un executiu respectable, abusà d’ella repetidament al seu país EEUU).

190 països s’han unit a la campanya. A Espanya hi ha previstos 40 trobades. Moltes ONGs, associacions o simplement grups d’amigues  col·laboren en la cria a l’activisme a traves de flashmobs, convocatòries de balls col·lectius en llocs públics i cadenes humanes. A Londres s’esperen centenars de persones ballant enfront al Parlament. Només a Bangladesh 25 milions de dones s’han unit a la convocatòria, hi ha hagut tant de ressò després de  les últimes violacions col·lectives que han ocasionat la mort de les víctimes.

El fet de triar precisament la data del 14 de febrer no és casual; arreu se celebra el dia dels enamorats, diada extremadament comercial que potencia la imatge cursi de la dona.

Pots unir-te a la proposta clicant ONE BILLION RISING: Levantarse y Exigir el Fin de Esta Violencia!

Cartell de la crida a Barcelona.

 

Deixa un comentari