Subvenció a una oferta de Formació Professional diferenciada

Llegim aquest titular al diari El País ( 16 de febrer) Ellas, clases de cocina; ellos, de gestión

La Comunidad de Madrid subvenciona una oferta de Formació Professional diferenciada per sexes que imparteixen  cinc centres segregats de la regió.

L’oferta de cursos d’FP dels tres centres concertats per a nois són: Instal·lacions de Telecomunicacions, Sistemes Macroinformàtics i Xarxes, Administració de Sistemes Inf. en Xarxa, Gestió i Administració, Administració i Finances, Desenvolupament d’Aplicacions Informàtiques, Desenvolupament d’Aplicacions Multipltaforma, Impressió d’Arts Gràfiques, Preimpressió en A. Gràfiques, Disseny i Producció Editorial.

Dos centres concertats només per a noies ofereixen els cicles següents:

Gestió Administrativa, Dietètica, Secretariat, Cuina i Gastronomia, Educació Infantil, Direcció de Cuina, Gestió d’Allotjaments Turístics, Patronatge i Moda.

La Conselleria d’Educació de Madrid afirma que mai ha rebut queixes relacionades amb l’oferta; també s’ha negat a facilitar la dada de la quantitat de diners que es destinen a aquestes cursos diferenciats.

L’Observatori de la Igualtat de Gènere de CCOO de Madrid considera que a les noies només se’ls ofereixen cursos adequats al tipus de treball que s’entén “propi de la dona”: cuina, secretariat o educació d’infants, educació que no afavoreix la igualtat entre els sexes. Es un deure de la tasca educativa acabar amb els estereotips de sexe.

 

Deixa un comentari