Execució d’una dona a EEUU

Kimberly McCarthy havia de  morir per injecció  letal a les sis de la tarda a Texas, però un jutge de Dallas ha retardat la seva execució  fins  al 3 d’abril.

Des de 1976 en què es va restaurar la pena de mort a alguns estats, 1.321 persones han estat  executades a  EE UU i  només 13 eren dones. Aquesta era la primera des de 2010. McCarthy,  de 51 anys, addicta al crack quan  va  cometre el crim, va ser condemnada a mort per l’assassinat  el 1997  de la seva veïna  Dorothy Booth de 71 anys, a qui va  apunyalar a casa seva. Els seus advocats van sol·licitar al governador de Texas un aplaçament de la condemna i al fiscal que anul·lés l’execució basant-se en motius racials ja que la condemnada és de raça negra mentre que tots  els jurats menys un són blancs;  a més actualment, tenint present els atenuants d’addicció i altres – ella afirma que el crim el van cometre dos traficants de drogues – , estan segurs que la pena no hagués estat a mort.

L’ última execució d’ una dona va ser el setembre de 2010. Teresa Lewis fou executada al Correccional de Greensville (Virgina) amb  una injecció letal, mètode que va  preferir a la cadira elèctrica. El seu cas  va  provocar la indignació  d’aquells que reclamaven clemència atès que el seu coeficient intel·lectual era gairebé el d’una persona discapacitada  (Lewis tenia  un 72 i el límit  és de 70). L’any 2002, el Suprem havia declarat inconstitucional aplicar la pena de mort  a persones amb discapacitat  mental.
Article complert al diari El País ( 29 gener)

Deixa un comentari