La crisi econòmica provoca més morts de nenes que de nens

Per cada punt  del PIB moren 7,4 nenes per 1.000 naixements, cinc  més que  nens ( 1,5).  Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat un estudi de l’ONG Plan Internacional i l’ Instituto Overseas de Reino Unido. L’informe analitza com afecta la crisi econòmica les dones i els nens i arriba a la conclusió que les nenes són les més perjudicades. La investigació es va realitzar  a 59 països del món, la majoria en vies de desenvolupament.

Els motius tenen a  veure amb l’onada de retallades en despeses socials a causa de la crisis que dificulten l’accés a serveis bàsics de salut. També  els  aspectes culturals exacerben les diferències de gènere . Segons Nicola Jones, autora de l’informe “Les famílies estan més preocupades pel nen  perquè diposita en ell l’esperança de millora econòmica  i obliden de tenir cura de les filles “, adverteix  que en molts casos no és res conscient i es tracta, per tant, d’una negligència passiva.

Article complert

Deixa un comentari