Les dones encara dediquen més temps a fer les tasques domèstiques que els homes

Barcelona ha posat en marxa una campanya per potenciar la coresponsabilitat entre homes i dones per garantir que la reorganització del temps i dels treballs siguin totalment assumits com a una necessitat de la societat, mitjançant el treball conjunt amb entitats, institucions i empreses, i avançar així cap a un nou marc de relació més igualitari basat en el respecte i el reconeixement.

La campanya de Coresponsabilitat té com a objectiu promoure un canvi cultural en la concepció del temps i fer que els homes i les dones dediquin el mateix temps a les seves responsabilitats.

Consistirà en tota una sèrie d’activitats, vídeos, entrevistes, i diferents materials que volen promoure un canvi cultural en la concepció del temps que afavoreixi la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, visibilitzar el valor del treball domèstic com a necessitat imprescindible pel benestar de les persones, sensibilitzar sobre els beneficis de compartir les tasques domèstiques i de cura, i cridar a l’acció i al canvi.  Entre d’altres accions destaca l’exposició “Et correspon, ens correspon” que es podrà visitar  a la Biblioteca Mercè Rodoreda i a partir del mes de febrer en altres espais de la ciutat, la Maleta de Contes Coeducatius “Princeses que no esperen prínceps i nois que no volen ser pirates”, o la pàgina de facebook (http://www.facebook.com/coresponsable100x100

La fotografia és del cartell de la campanya.

Informació treta de La Vanguardia (21 gener)

Deixa un comentari