Documental “Mujeres de carretera. Esclavas del vudú”

Marc Faro i Anna Teixidor, periodistes de Figueres, han realitzat el documental MUJERES DE CARRETERA. ESCLAVAS DEL VUDÚ on mostren la vida d’Ivie Okundaye, una noia de 18 . anys d’origen nigerià obligada a prostituir-se que va morir atropellada per un vehicle a La Jonquera el 18 de setembre de 2009. la família d’Ivie és animista i en el fèretre de la noia van dipositar una lot i un ganivet perquè el seu viatge al cel fos més segur. La noia havia arriba a Catalunya un any abans de la seva mort en avió i amb visat de turista ( un cop caducat era una “sense papers”) Primer exercí la prostitució al Parc Bosc de Figueres i més tard a La Jonquera on la prostitució és controlada per màfies de l’Est. Les nigerianes estan controlades i extorsionades a partir del deute que contrauen en emigrar que pot arribar a 50.000 € i el mecanisme de control és quelcom tan eficaç com invisible com el vudú.

El documental sobre Ivie va rebre la beca Agita de creació  de l’Ajuntament de Figueres i fou presentat al Museu de l’Empordà de la mateixa població. El proper dimecres TV3 l’emetrà al programa 30 minuts.

12 abril 2012- La Vanguardia. Ivie, la mujer obligada a prostituirse que murió atropellada en la N-II

 

Deixa un comentari