Una dona belga va ser desfigurada amb àcid per la seva exparella

El passat dilluns es va iniciar a Brussel·les el judici contra Richard Remes de 57 anys, acusat d’assassinat i enfrontat a una pena de 30 anys de presó. Els fets van ocórrer l’1 de desembre de 2009 a l’entrada de l’edifici on havien conviscut uns mesos com a parella víctima i agressor. Patricia Lefranc, de 46 anys,  va explicar al tribunal com la seva ex parella li va desfigurar  la cara amb àcid. Diu que ell sabia molt bé el que es feia i volia matar-la perquè no es volia separar; li va tirar àcid una primera vegada i quan ells estava al terra morint-se de dolor la va subjectar i la va tornar a ruixar. Els danys  són tan greus que la víctima ha hagut de sotmetre’s a més de 80 operacions i ha perdut la visió d’un ull, una orella i un dit.

Per la seva part, l’acusat declara que només pretenia espantar la seva exparella.

D’altra banda,  un  jurat popular ha declarat culpable d’ assassinat  per unanimitat a Carlos C., acusat de matar la seva  ex nòvia a Figueres (Girona) estrangulant-la amb  un cinturó  i que es va lliurar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra amb  el cadàver al maleter  del cotxe. Els membres del tribunal han consideradat provat que el processat la va estrangular amb intenció  d’ acabar amb la seva vida. L’ acusació  particular ha demanat  la pena màxima prevista i reclama 17 anys i  mig  de presó, a més d’ una indemnizació de  140.000 €. El judici, celebrat durant aquesta setmana a l’Audiència de Girona, ha quedat  vist  per sentència.

La Vanguardia (16 març)

Deixa un comentari