Conveniència o no de celebrar actualment el dia de la dona treballadora

 

Tot va començar a Nova York, Estats Units, unes dones treballadores d’ una fàbrica tèxtil van fer vaga i s’hi van tancar. Va haver-hi un incendi provocat pel mateix empresari com a represàlia i centenars de les dones que hi havia dins van morir.

En un principi aquesta celebració era pròpia  només dels nord-americans. A Europa,  l’any 1910, a la 2a Conferència Internacional de Dones Socialistes,  Clara Zetkin  ( una política socialista alemanya molt influent i lluitadora pels drets de la dona) proposà l’establiment del Dia Internacional de la Dona per tal de promoure el sufragi femení, a més de la pau i la llibertat.

El sentit de la diada respon a la lluita de les treballadores per tal d’obtenir millores laborals i socials. Al llarg del s. XX el Dia de la Dona serví per reivindicar principalment el dret al vot femení.

Crec que sí que és important celebrar aquesta data, ja que és un dia en el qual  totes les dones del món tenen l’oportunitat de sentir-se importants encara que sigui només durant un dia a l’any, tot i que això no hauria de  ser així. Una altra conveniència és que és un dia per recordar que altres dones que han viscut anys enrere han lluitat per aconseguir drets dels qual avui dia podem gaudir. Crec que és just reivindicar-lo, ja que les discriminacions que pateixen les dones a la nostra societat encara són reals i passen diàriament. Estic segura que hi ha moltíssima gent que no sap el perquè d’aquesta celebració o què va passar aquell 8 de març. Moltes dones estan acostumades a tenir drets i no s’adonen que les que tenen aquests drets i aquestes llibertats són privilegiades;  que per desgràcia no tota dona els pot tenir i que darrere de tot això hi ha hagut grans sacrificis, manifestacions i fins i tot dones que han hagut de donar la seva vida perquè elles somiaven amb un futur millor per a nosaltres, les dones actuals.

NAOMI COSA ( 4t A)

Aquest dia commemora la lluita de la dona per aconseguir la seva participació,  juntament amb l’home,  al camp del treball i la societat, en general. Es celebra des del dia 19 de març de 1911.

Des de fa molt temps, de quan era petita i anava a la guarderia,  a mi m’han ensenyat que el 8 de març és un dia molt important per a totes les dones i sobretot és el dia en què li pots oferir a la teva mare un somriure amb un ram de flors,  una poesia feta per tu o bé un  objecte  molt simbòlic que recordi sempre.

Aquest any,  al matí  li vaig donar a la meva mare un bombonet de xocolata i una abraçada i es va posar molt contenta,  però a  la tarda li vaig donar també un ra m de flors molt acolorit,  així com a ella li agrada.

En el meu país, Romania,  aquest dia se  celebra d’una forma molt alegre plena de respecte, regals … en els treballs els directors donen  a totes les dones treballadores el dia lliure i també un regal, bé això succeeix en tots els llocs de treball, on hi ha dones, els homes regalen flors a les seves companyes de treball. S’organitzen concerts, concursos… especials per a aquell dia. On volia arribar era al punt  que aquí a Espanya vaig veure que aquest dia és important només perquè és al calendari,  però a  la vida real no es veu cap moviment, compliment,  gest … Feliç dia de la dona treballadora !

ANDREA DUMITRESCU (4t A)

 

One thought on “Conveniència o no de celebrar actualment el dia de la dona treballadora”

Deixa un comentari