La violència de gènere a Itàlia

Una sentència del Suprem italià reviu la indignació per la falta de sensibilitat  al país davant els crims de gènere. Tant a nivell  judicial (atès que la sentència polèmica permet  els acusats d’agessió sexuals en grup  l’espera del  juici fora de la presó preventiva) com a nivell dels mitjans de comunicació ( que consideren encara els crims masclistes com “passionals”).El 7 de febrer a palerm 8 sicília) un carabiniere de 39 anys va matar la seva dona de 37 de la qual s’estava divorciant, després es va suïcidar. A Il corriere della sera el fet es va explicar així:  “Presa d’un moment de bogeria, l’home va agafar la pistola de servei, va apuntar al pit de l’esposa i va fer foc. Després es va disparar a la templa“. A Itàlia no existeix el delicte de violència de gènere i la consciència col·lectiva percep que aquestes morts són fruit de l’amor violent. No hi ha cap organisme centralitzat i institucionalitzat que s’ocupi dels casos de maltractament quitidià. Tampoc npo hi ha dades oficials de les morts per violència de gènere, ni de denúncies. Segons les dades de les administracions locals, 18 dones han estat mortes enguany i 127 el 2011.

L’abril del 2010, RED FEMINISTA va publicar l’ article: ITÀLIA CAP EUROPEA DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

La  sentència polémica ha fet declarar dones com ara Mara Carfagna, ministra d’Igualtat amb el govern de Berlusconi, que era impossible de compartir perquè qui viola una dona es mereix la presó, o bé Barbara Pollastrini, del Partit Democràtric, d’esquerres, que no volen venjança, però si poder confiar que es faci justícia.

Les feministes, com Giovana Consenza, periodista de Il Fatto quotidiano, senyala: “Ens sentim poc escoltades, com si els problemes de falta d’atur, marginació i discriminació que patim dia a dia existissin només en el cap de les feministes i no en la realitat del país”.  Loredana Lipperini, autora d’un dels blocs més seguits, sentencia: La reacció visceral de les dones és el símptoma d’una exasperació originada per la distracció de ui ( en política i mitjans de comunicació) van cavalcar les instàncies del moviment feminista per abandonar-lo”

Informació treta de l’article Guante blanco para agresores ( El País, 18 febrer 2012)

Deixa un comentari