Una dona argentina denuncia una xarxa d’esclaves sexuals al país

Fa gairebé 10 anys, el 2002 María de los Ángeles Verón – Marita –  de 23 anys i amb  una nena de tres,  fou  segretada al carrer. La seva mare, Susana Trimarco –  funcionària  a Tucuman-  va fer tot el possible per buscar-la i primer es va topar amb la ineficàcia policial i després va descobrir tota una xarxa de trata amb fins d’explotació sexual a Argentina. El 2007 va crear una Fundación “María de los Ángeles” per a la lluita contra aquest flagell i ha aconseguit fer retornar més de 200 noies, però no  la seva filla. Actualment se celebra el judici contra 8 homes i cinc dones pel seu segrestament. És el primer  contra les xarxes de trata a Argentina.

Més de 600 dones es  troben desaparegudes a Argentina i es  creu que moltes han estat captades per xarxes per a prostituir-les, segons Fabiana Túñez, una de les fundadores de  l’associació  civil La Casa del Encuentro, que es dedica a la prevenció  d’aquest delicte. La meitat d’aquestes eren menors quan van desaparèixer; algunes de classe mitjana o mitjana-alta. Són venudes als prostíbuls locals o a una de les tres principals xarxes de trata del món (Mèxic, Europa de l’ Est  o X ina) per entre 12.000 i 26.000 euros. Les famílies de les víctimes fan les seves investigacions i  s’adonen de  la complicitat de les forces de seguretat, la justícia, la política i els ” clients”. El Ministeri  de Justícia argentí afirma que el 2011 unes 1.597 dones van ser alliberades tant de les xarxes de trata com del proxenetisme    ( el 2010 van ser 569). Un 90% de les prostitutes d’Argentina són víctimes d’un o l’altre delicte. A les zones més desfavorides, algunes famílies venen les seves filles de 12 o 14 any per tal que treballin a d’altres províncies, ignorant que cauen en xarxes de prostitució.

Trimarco varebre el  2007 el Premi Internacional a les Dones amb  Coratge atorgat pel Departament  d’ Estat d’ EE.UU.

El testimonio de una “madre coraje” sobre las redes de prostitución sacude Argentina ( La Vanguardia, 17 de febrer de 2012)

La declaración de Susana Trimarco sacude a los funcionarios tucumanos (Clarin.com, 17 /2 / 2012)

NO A QUALSEVOL MENA DE VIOLENTACIÓ DELS DRETS DE NENES, NOIES I DONES.

Deixa un comentari