La pràctica del BAAD a Afganistan, una altra violència contra nenes i noies


 

 

El règim talibà, qualificat per l’ONU com el més misògin del món, negava a les dones i les nenes els drets civils bàsics com educació, salud, assistència mèdica, dret laboral. Per exemple els prohibia la consulta a un metge home i no podien sortir de casa sense ser acompanyades per un parent home. Després 6 anys de vigència fou enderrocat per les forces de coalisió liderades pels EEUU, però a dos anys de finalitzar la intervenció d’ Occident al país   l’actual govern presidit per HAMID KARZAI, havia promès construir una nació en la qual es garantís a les dones els seus drets; tot i així, .poques coses han canviat per a les nenes : les famílies els  impideixen anar a l’escola  o els obliguen a deixar els estudis per esclavitzar-les a  casa  (només una de cada cinc estudia la primària); continua la pràctica dels matrimonis pactats i les dones i les nenes viuen en una presó de la qual el burka és tan sols una representació  exterior. Tot i que el baad és prohibit per la llei i els imans,  la tradició persisteix i fins i tot augmenta:  BAAD és una pràctica d’Afganistan  per la qual les nenes o noies són segrestades com a pagament dels deutes de les seves famílies. Aquest  és el cas de Shakila, una nena de 10 anys  la família de la qual ha explicat la seva història a periodistes del  New York Times.

Deixa un comentari