Commemoració del dia 25 de novembre al nostre centre

Els i les alumnes de 4t d’ ESO de l’alternativa La vida en lila hem fet diverses accions sobre el tema.

Vam informar-nos sobre el motiu de la tria de la data i vam realitzar uns cartells per posar a les parets del centre. També vam vendre pins dels llaços-símbol amb què  contribuir amb la fundació   CEAMYN   per al manteniment de pisos per a dones víctimes del maltractament i els seus fills.

Finalment, dimecres 23 de novembre  vam anar al teatre Joventut per tal de participar en un acte que l’Ajuntament havia organitzat amb motiu del DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES. Segons va explicar l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, volien  que el jovent de la ciutat  ( o una àmplia representació procedent dels instituts i escoles de tots els barris del municipi) reflexionés sobre la necessitat de fer tots plegats una correcta educació afectiva i sexual per tal d’eradicar estereotips masclistes i visions obsoletes de les relacions entre homes i dones que, fàcilment, poden conduir a la violència  masclista.

Després de veure una representació teatral a càrrec d’una companyia del País Basc formada per dues dones que feien de pallasses,  Encantades, aquestes són algunes de les nostres conclusions:

L’actuació era bona, les actrius ho feien bé i en general ens ho vam passar bé tot i que creiem que estava més enfocada al tema de relació afectiva i sexual que no pas al tema de la violència de gènere. Tot i així aquests són a partir de  diferents gags van quedar clares algunes idees.

– Les noies / dones hem de saber dir no, encara que ens costi.

– No hem d’admetre ser anul·lades per “manca de llums” (ens estan dient estúpides)       Primer ens fa mal i després ens ho acabem creient.

– No admetrem tampoc  que a poc a poc la parella ens digui que hem de treballar més, que no ho fem prou bé  o com ens hem de vestir.

– No hem de consentir ser sempre les últimes ( darrera del marit, darrera dels fills…) i tampoc no ser sempre les que ho donem tots als altres.

PEL QUE FA A L’EDUCACIÓ AFECTIVA:

–  No hem d’esperar els prínceps blaus o les princeses encantades (no n’hi ha).

–  S’ha de respectar el dret a decidir de cadascú ( no només satisfer el del més “fort”)

–  Hem de veure l’altre/a com un igual i, per tant, participar en la relació en la mateixa mesura.

–  Cal que tots dos  “es protegeixin“  ( de possibles contagis de malalties, de possibles embarassos no desitjats …)

–   Entendre que tant els nois com les noies  poden gaudir del sexe ( no veure les noies com unes fresques, fàcils)

–   Les  relacions afectives no han de ser estereotipades, en tot cas no hem de rebutjar qui les té amb una persona del mateix sexe.

 

 

Deixa un comentari