Notícies relacionades amb el 25 de novembre

Els alumnes de 3r d’ESO hem llegit els diaris digitals avui per tal de veure com es reflecteix aquesta data.

La Vanguardia, El País, Público, El Periódico,  El Punt/ Avui mostren els resultats de l’estudi fet per la Fundación de Mujeres Progresistas a joves adolescents a partir del qual es rastregen conductes masclistes. EL 80% DELS JOVES CREU QUE EN UNA RELACIÓ ELLA HA DE COMPLAURE’L A ELL.

Parlen també molts diaris del concurs de cartells:  2700 IDEAS CONTRA LA VIOLENCIA MACHISTA

A El País llegim un reportatge titulat 54 MUJERES DEBERÍAN ESTAR AQUÍ que recorda les víctimes en el que va d’any a Espanya, en concret se’ns fa veure que la violència no afecta només a la víctima sinó també als seus fills i familiars NO LA MATO A ELLA, NOS MATÓ A TODOS. També: LA VIOLENCIA CONTRA MUJERES I NIÑOS escrit per Michele Bachelet que fa referència a la violència que pateixen moltes dones i nenes a Xile abocades a l’explotació sexual.

A l diari El Periodico de Aragón trobem una altra notícia EL MALTRATO A LOS TRANSEXUALES SERÁ CONSIDERADO VIOLENCIA MACHISTA.

També al Punt/Avui podem llegir UN 20% DELS EUROPEUS HAN PATIT ABUSOS SEXUALS, una entrevista a Maite Carranza  on ens parla del tema i dels abusos sexuals – especialemt a nenes – a propòsit de la seva novel·la Paraules emmetzinades (Edebé), premi Edebé, Crítica Serra d’Or i Premio Nacional.

A El Mundo llegim: EL  PP REFORMARÁ LA LEY CONTAR LA VIOLENCIA DE GÉNERO QUE INCLUIRÁ A LOS MENORES. La Asociacion de Mujeres Separadas demana que no es doni cap pas enrera.

A ADN llegim l’article: LA PALABRA ADECUADA O cómo acabar con el sexismo en el lenguaje | Una guía de comunicación del Instituto Cervantes aboga por combinarla norma con el contexto.

 

Deixa un comentari