Els estereotips masclistes perviuen en els joves

Segons un estudi  realitzat per la Federación de Mujeres Progresistas a partir de les enquestes fetes a 1396  nois i noies d’entre 14 i 18 anys de Madrid i Burgos , el 60%  veu la gelosia com quelcom normal en una relació.

El 80% dels adolescents creu que, en una relació  de parella, la noia ha de  complaure el seu xicot i predomina la  idea de l’ “amor romàntic ” com a base de les relacions de parella. És a  dir, encara majoritàriament el jovent creu en  “la història del príncip i la princesa”. Com diu  la presidenta de la federació , Yolanda Besteiro: “LA POSICIÓ DE LA NOIA EN EL MÓN SEMPRE ÉS EN REFERÈNCIA A ALLÒ QUE SIGUI EL NÒVIO, DE MANERA QUE L’OBJECTIU D’ELLA ÉS COMPLAURE’L”. Això  explica que tres de cada deu adolescents enquestats consideren que una dona  se sent  “realitzada” quan té nòvio. A més, segons l’ estudi, més del 40% dels joves creu que “e l noi  ha de  protegir la noia” i  sis de cada deu  considera que la gelosia és “normal” en una relació  de parella.

També en el camp professional, l’estudi assenyala que la percepció  dels joves és que les dones són més adequades per a professiones “feminitzades”, com  l’ educació  infantil, la enfermeria o la perruqueria, mentre que ells són més capaços per a la conducció  o l’arquitectura. Fins i tot veuen malament que una dona opti per  ser camionera o que un home es  dediqui a la perruqueria.

Per a les autores de l’estudi, aquesta enquesta  mostra que alguns dels rols adoptats poden ser el preludi  d’episodis de maltractament.

 

Podem llegir l’article a Público

3 thoughts on “Els estereotips masclistes perviuen en els joves”

Deixa un comentari