Tota la publicitat és lícita?

Actualment  alguns autobusos de l’Empresa de Transport Metropolità (ETM) de València exhibeixen publicitat de prostitució.  La secretària d’Estat d’Igualtat, Laura Seara, ha anunciat que l’Institut de la Dona ha actuat “d’ofici” aquest matí per tal que es retiri tan aviat com sigui possible aquesta publicitat , i ha instat la Generalitat Valenciana a actuar “immediatament”.  L’Agència Valenciana de Mobilitat ha comunicat que ja ha demanat la retirada dels anuncis de clubs de cites i de webs porno que apareixien a la part posterior d’alguns dels vehicles del servei públic Metrobús.

Així mateix Laura Seara ha recordat el “consens” que hi ha entre tots els partits espanyols per retirar els anuncis de contacte de la premsa i ha assenyalat que, segons la seva opinió, aquest és “un bon moment” per plantejar també la prohibició en altres suports, com internet, la televisió o les tanques publicitàries.

Però, és cert que a la premsa ja no hi ha anuncis de contacte? En alguns diaris com Diario de Ibiza n’hi ha i pel que tinc entès, la lluita del Govern  contra el anuncis de contactes a  la premsa ha perdut forç i s’ha allunyat del seu objectiu inicial d’eradicar-los.

Tot i que se sap que darrera dels anuncis de relax al diaris  s’amaguen mafies de trata de persones, com  han demostrat diferents operacions policials en els últims mesos, el negoci genera a l’entorn de 40 milions l’any per als diaris, segons  càlculs d’una comissió  parlamentària ralitzats fa quatre anys i moltes d’aquestes publicacions no hi han  renunciat.

Deixa un comentari