Les diputades turques ja poden vestir pantalons !!!

Després de les eleccions de juny passat, 78 dones ocupen escons a l’Assemblea d’un total de 550 ( és la xifra més alta a la història de la República). Però fins a la passada setmana una normativa els impedia vestir pantalons ( havien de dur jaqueta, camisa i faldilla fins al genoll)

La de permetre’ls vestir pantalons fou una proposta de dues diputades de l ‘AKP, partit conservador que governa Turquia. Però l’autèntica  protagonista  milita al partit socialdemòcrata,  CHP. És Safak Pavey, una jove de 33 anys que camina amb una cama ortopèdica per un accident a les vies del tren  a  Zurich (Suïssa) fa 14 anys. La imatge fa evident que ella es trobarà molt més còmoda vestint pantalons.

I ja posats amb els canvis, el diputats van veure la conveniència de canviar el terme “senyores” pel més modern  “dones”.

Podeu llegir l’article al Bloc Mujeres del diari El País

 

Deixa un comentari