Feministes franceses contra l’ús de “Mademoiselle”

Dues associacions feministes , OSEZ LE FEMINISME i CHIENNES DE GARDE, han endegat una campanya de propaganda per eradicar aquesta fórmula de tractament de tots els documents i formularis oficials. Volen que només hi figuri MADAME ( senyora) en cap cas  MADEMOISELLE ( senyoreta)  ja que entenen que el seu ús és un símbol del sexisme ordinari que predomina a la societat .  Sota el lema “Mademoiselle, la casella de més” volen sensibilitzar les dones franceses perquè inundin de cartes i missatges electrònics els diputats de l’Assemblea  Nacional ( amb majoria masculina, per cert ) i a l’administració, empreses i  comerços que persisteixin en l’ús d’aquests tractament. Argumenten que els homes solters no reben pas el tracte de Mademoiseau (hi va haver un temps en què era així, però ja ningú no se’n recorda) Els homes a França són Monsieur, casats o no.

Les feministes franceses demanen també que les dones no renunciïn al cognom de soltera . Per llei no n’estan obligades, però el costum habitual és que adoptin el del marit.   La  Vanguardia , 28-9

Deixa un comentari