Dues bones notícies

Mideast Saudi Women Driversdones-saudasPRIMERA:

Tot seguint la campanya Women2Drive,  diverses dones d’Aràbia Saudí desafien la prohibició de conduir imposada per la monarquia ultraconservadora i ho mostren a facebooke, twitter i altres xarxes socials. No hi ha cap llei escrita que prohibeixi treure el carnet i conduir les dones, però el clergat fidel al règim ha  emès fàtues en aquest sentit, cosa que es fa extensiva a les dones estrangres que viuen al país. Recordem que una dona amb niqab fou detinguda  recentment per fer-ho.

El Periodico (17 juny 2011)

dones-executives1SEGONA:

Segons un projecte de llei aprovat per la Càmera de representants i que serà ratificat  pel Senat, Bèlgica imposarà un 3o% de dones en els consells d’administració. Actualment, les dones no arriben al 7% en els òrgans de gestió de les societats que cotitzen  a la borsa.  Per als  defensors del projecte, la votació parlamentària rectifica injustícies històriques.  Concretament,  els ecologistes, també partidaris de la llei, asseguren que l’arribada de les dones a les cúpules empresarials generarà beneficis. La votació va ser guanyada per 71 vots a favor (esquerra, democristians i ecologistes) hi va haver 54 vots en contra (entre ells els separatistes flamencs)  i 16 abstencions. 

El Pais (19 juny 2011)

Deixa un comentari