Campionat Mundial de futbol femení

seleccio-espanyola-de-futbol-femeninaAcaba de començar a Alemanya el Mundial de futbol femení i promet de ser tot un espectacle.  Podríem formular una pregunta merament  retòrica:  té el mateix impacte aquest  torneig que el masculí ? La resposta és   unívoca. Tothom  sembla admetre  que el mateix esport, jugat per dones, no atrau  multituds  com  les que convoquen els equips masculins.

D’altra banda, tot sovint l’esport  femení no és exempt de polèmiques que van més enllà de la qüestió esportiva.

La selecció de Guinea Ecuatorial jugarà demà contra Noruega després de les  acusacions i sospites sobre la feminitat d’alguna de les seves   jugadores. L’ entrenadora del combinat de Nigèria, Eucharia Uche, va sostenir, després de la ronda classificatòria per al Mundial,  que tres futbolistes en realitat eren homes o transexuals i que havien aconseguit el títol africà el 2008 i la classificació  mundialista amb  mètodes poc ortodoxos.

Una de les acusades era Genoveva Añonma, la capitana i única jugadora que milita en un club alemay. “Crec que les nigerianes són males perdedores i envegen el fet  que nosaltres, d’ un país molt petit, els  haguem guanyat el campionat  africà el 2008”, va declarar al diari  “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Salimata, una de les jugadores més importants de l’ equip i autora de gols decisius, no ha viatjat amb la selecció, sembla ser per una lesió de genoll, i la seva germana ha volgut acompanyar-la. Se sospita, però,  que les germanes no van superar el test de sexe que fan les federacions nacionals.

El tema recorda el  de la corredora sudafricana Caster Semenya  qui va ser  sotmesa a un test per sospita de no  ser dona  i,  finalment,  fou  autorizada a participar en los propers campionats mundials d’ atletisme.

Deixa un comentari