Violència de gènere i els nous models de família

En resposta a les declaracions del bisbe d’Alcalà d’Henares,  Juan Antonio Reig Pla, segons el qual els matrimonis catòlics són “menos dados a la violencia que los que viven inestablemente” (notícia recollida a la premsa el 27 de desembre:  La iglesia vincula el maltrato a las parejas de hecho, Público), l’escriptora i periodista Maruja Torres publica avui a El País una columna que titula “Obispollo” on, amb els seus tocs d’humor característics, recorda la història de la seva mare:  una dona casada, evidentment per l’església,  amb un home, el seu pare,  que la maltractava amb el consentiment, per així dir-ho,  del seu confessor qui li deia: “aguanta con resignación cristiana, que es la cruz que te ha tocado llevar”.

Per a la secretària d’Estat d’Igualtat, Bibiana Aido, en violència de gènere el missatge ha de ser clar i contundent: animar les dones a denunciar, a no aguantar ni tolerar cap tipus de violència a la llar;  però, pel que sembla,  per a  l’església sembla que la clau rau, com sempre,  en la perpetuïtat de la institució matrimonial i en la docilitat de les dones.

Com moltres altres veus, les organitzacions de dones també han contestat les declaracions del representant de  la Conferència Espiscopal tot demanant-li a la institució que rectifiqui urgentment. En un comunicat emès ahir, expressen que consideren “indignant” i “inacceptable” que un representant de l’església  catòlica “vinculi els casos de malstractaments a entorns familiars no acceptats per aquesta institució”. La Federació de Dones Progresistes, la Unió d’ Associacions Familiars, Fundació Dones i la Federació d’Associacions de Dones Separades i Divorciades denuncien que les afirmacions del bisbe “entorpeixen” la lluita contra la xacra de la violència masclista.

Recordem que el 2010 han mort 71 dones a mans de les seves parelles o ex parelles.

Deixa un comentari