En 18 dies s’han produït 6 víctimes de violència masclista

forgesEncara s’estan investigant 3 casos que no són clars, però a pocs dies d’acabar l’any 2010 hi ha 71 víctimes i 6 dels casos han tingut lloc en els  primers 18 dies del mes de desembre. Les dones mortes deixen 48 orfes i, el que és pitjor 4 fills han estat morts junt amb les seves mares. Són preocupants els casos de menors de 30 anys (17) Fins fa un parell de mesos semblava que les campanyes de prevenció havien fet disminuir les víctimes en aquest sector d’edat. Segons el delegat del govern per a a  la Violència de Gènere Miguel Lorente, entre les causes de l’augment hi ha “el debat de la victimització de les dones” i , possiblement, l’existència d’una bossa de maltractament que no acaba d’emergir en forma de denúncia. Perquè 50 de les assassinades enguany no havia  denunciat els seus assassins. La presidenta d l’Observatori de la Violència de Gènere assenyala que, tot i que la reacció judicial ha millorat,  la justícia sovint només actua quan s’ha produït la violència i insisteix que cal incidir en la prevenció. És, però, alarmant que alguns jutges actuïn inadequadament en molts casos; per exemple, l’última víctima, assassinada ahir a Ciudad Real,  havia denunciat l’agressorper amenaces però el jutge l’havia deixat absolt.

El periodico

Observatorio para la violencia de género

Deixa un comentari