Mor Geraldine Hoff Doyle, icona de la dona treballadora durant la II Guerra Mundial

we-can-do-it Avui 30 de desembre de 2010, als 86 anys i a causa de l’artritis,  ha mort als EEUU la dona que va esdevenir símbol del feminisme en protagonitzar el cartell de la fotografia,  ben conegut per tots nosaltres.

Com moltes altres dones dels EUU, mentre els homes lluitaven a la Guerra, Doyle va treballar en una fàbrica propera a casa seva. El treball de les dones ocupava  els titulars de la premsa i un fotògraf de l’agència United Press va fer-li  un retrat a Doyle  a partir del qual es va fer un póster, dissenyat per l’artista gràfic J. Howard Mille.  Tot i que el propòsit inicial era la lluita contra les vagues i l’absentisme laboral, el cartell va acabar esdevenint, a partir dels anys vuitanta, símbol del feminismo.  (El País, 30 desembre)

Deixa un comentari