Atenció a la violència de gènere entre adolescents

He llegit al Diario de Ibiza que l’Oficina de la Dona ha registrat un increment de consultes de noies menors d’edat que demanen ajuda després d’haver assistit, als seus instituts,a tallers educatius sobre violència contra les dones. En aquests els han posat a l’aguait sobre tres actituds masclistes que moltes d’elles ja han patit enles seves parelles: el control dels seus mòbils d’amagat, enfadar-se quan ella queda amb les seves amigues i criticar maneres de vestir “provocatives” especialment quan no va amb ell.

Segons Olga Guerra, coordinadora de l’ Oficina de la Dona del Consell d’Eivissa, aquestes actituds haurien de despertar sospites entre les noies i el seu entorn i s’ha d’acabar amb elles. No és fàcil detectar-les i per a això les activitats organitzades per l’ Oficina als instituts de l’illa els ensenyen a fer-ho.

Des que es van començar a impartir ja fa tres anys, per l’educadora social Yael Baravalle, hi han participat 1.500 joves d’entre 14 i 18 anys.

El lema és ALGÚ QUE T’ESTIMA NO ET CONTROLA.

crepuscleEn aquest sentit l’educadora social afirma “Llibres i pel·lícules com Crepuscle fan molt de mal” perquè amb aquests productes, tan existosos entre el jovent , “els adolescents identifiquen gelosia amb amor i odi i creuen que, per amor, es perdona tot. És igual que la teva parella sigui drogoaddicte i et pegui, per amor canviarà”. Elles ho creuen, però no és així, aguanten molt de temps perquè creuen que l’amor és màgic. En aquests cursos, molts adolescents li han explicat que la gelosia justifica alguns actes de violència: “Si me ha puesto los cuernos cómo no le voy a pegar», assegura que li han dit molts nois.

El germen de les malos tratos. Diario de Ibiza (6 / 11 )


Deixa un comentari