El papa ens recorda el paper de la dona

A més de la defensa del matrimoni tradicional entre home i dona i atacar l’avortament, el papa Benedicte XVI va donar nous arguments a aquells que no estan per la igualtat de gèneres.  Va reclamar mesures econòmiques i socials per a, textualment,  “que la dona trobi a la llar i el treball la seva realització”. És a dir, la dona ha de realitzar-se primer a la llar i, si convé, també en el treball sense abandonar la llar. El paper secundari de la dona per a l’església va quedar ben de manifest en la cerimònia que va tenir lloc ahir, un dels rituals implicava que 4 monges netegessin l’altar que s’havia de ser beneït pel papa. No hi va haver cap altra presència femenina en tot el ritual. No oblidem que a l’última reforma del Codi Vaticà feta pel papa Ratzinger per endurir les penalitzacions pels delictes es conseideren els dos delictes més greus la pederastia i l’ordenació sacerdotal de les dones. En definitiva, la subordinació de la dona a tot nivell.

La mujer secundaria. Juan B. Bedoya (El País, 8 novembre)

En un  altre ordre de coses, unes altres paraules del pontífex han estat molt polèmiques, les seves declaracions sobre “el laïcisme agressiu” d’Espanya, comparable al clima previ a la Guerra Civil

Deixa un comentari