Pel·lícula “Desert flower”, biografia de Waris Dirie

waris-diriepelc2b7liculapelc2b7licula1

La pel·lícula de Sherry Horman fou  presentada ahir al Festival de  San Sebastián i narra la història de la model somalí Waris Dirie.

Waris (nascuda el 1965 a Somàlia)va  patir l’ablació al 5 anys i va ser venuda en matrimoni als 13. Va aconseguir fugir d’aquest matrimoni pactat i del seu país i, ja a Londres, esdevingué una Top model internacional, però també va voler dedicar la seva vida a lluitar contra la mutilació genital femenina. De 1997 a 2003 fou embaixadora especial de l’ONU contra aquesta pràctica,  el 1997 presentà la seva biografia Flor del Desert a Nova York (el llibre , base de la pel·licula acabada de presentar, fou un bestseller internacional traduït a molts idiomes del qual s’han venut milions d’exemplars). L’any 2002 va  fundar l’organització que du el seu nom per canalitzar aquesta lluita.

Títol original: Desert flower. Direcció: Sherry Hormann. Països:Alemanya, Àustria i França. Any: 2009. Duració: 124 min. Gènere: Biopic, drama. Interpretació: Liya Kebede (Waris Dirie), Sally Hawkins (Marilyn), Timothy Spall (Terry Donaldson), Juliet Stevenson (Lucinda), Craig Parkinson (Neil), Anthony Mackie (Harold), Meera Syal (Pushpa), Soraya Omar-Scego (Waris de niña). Guió: Sherry Hormann; a partir de la novel·la autobiogràfica de Waris Dirie. Producció: Peter Herrmann. Música: Martin Todsharow. Fotografia: Ken Kelsch. Muntatge: Clara Fabry. Disseny de producció: Jamie Leonard. Vestuari: Gabriele Binder.

 

Deixa un comentari