Nous carrers amb nom de dona

Els veïns del Polígon Pedrosa que van ser expropiats  per l’ampliació de la Fira de Barcelona (a cavall entre les ciutats de Barcelona i l’Hospitalet) han estat reubicats en unes casetes unifamiliars molt similars disposades en dos carrers que l’Ajuntament ha batejat amb el nom de dues il·lustres dones: la matemàtica Mileva Maric i la pensadora Hannah Arendt.

mileva-maric

MILEVA VARIC (1975-1948) primera esposa i mestra d’Albert Einstein. Per conèixer millor la difícil relació d’aquesta parella d’intel·lectuals (van treballar conjuntament en l’elaboració de la teoria de la rlativitat tot i que ell no reconegué mai la coautoria) i el caràcter extremadament misogin d’Einstein (va imposar a la seva dona, per escrit,  regles de conducta autoritàries i violentes):

Biografia de Mileva Maric.

Mileva Varic, la otra cara de Einstein.

hanna-arendt

HANNAH ARENDT (1906-1975)  teòrica política alemanya d’origen jueu.  La seva biografia personal i la trajectòria professional queden alterades pel nazisme i l’holocaust. Reivindicà la seva condició d’individu femení i jueu.

Biografia i obres.

Instituto Hanna Arendt

Hauríem de conèixer tots els carrers dels nostre barri, poble o ciutat que tenen nom de dona i valorar si ens cal reivindicar que molts d’altres espais de les ciutats es bategin amb noms de dones importants que ens són desconegudes.
Deixa un comentari