Stieg Larsson, premi pòstum per la seva tasca de denúncia de la violència contra les dones

eva-gabrielsonlarsson

Eva Gabrielsson, la companya de l’escriptor suec ja desaparegut Stieg Larsson (1954 2004), autor de la trilogia “Millenium”, va rebre, en nom de Larsson,  el V Premi de Reconeixement a la tasca més destacada en l’eradicació de la Violència de Gènere atorgat per l’ Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial d’Espanya. Larsson, declarat feminista des de 1972, quan aquesta etiqueta era considerada una raresa, va denunciar amb la seva obra el tràfic de dones entre països pobres i rics o la violència contra les companyes o esposes de totes les classes socials. Per  a Gabrielsson darrera de Larsson hi ha més que un escriptor de supervendes: ” Millenium és una forma de fer visible la discriminació i violència contra les dones”.Va insistir en el fet que aquest sigui el primer guardó concedit “per una qüestió del cor, el seu interès procedia del seu interior, de la seva moral, ell no concebia la idea d’escriure només per diners”

Eva Gabrielssona RTV espanyola

Podeu llegir l’entrada feta en aquest bloc el 14 de juliol sobre la trilogia Millenium i també la del 31 de maig amb motiu de l’estrena de la pel·lícula del primer títol de la trilogia.

Deixa un comentari