El llibre de cuina de la sra Darwin

receptari1emma-darwindiaris-demmach
Enguany s’ha commemorat el centenari del naixament  Charles Darwin (1809-1882),  naturista autor del conegut tractat L’origen de les espècies. També ha estat publicat al Regne Unit  (Nadal 2008) un llibre de cuina de la seva no gens coneguda esposa, Emma Wedgwood Darwin (1808-1896), que conté més de 40 plats victorians, des de xampinyons a la brasa fins a pasta fullada de formatge.

Les receptes formen part dels diaris d’Emma, on anota esdeveniments i successos ocorreguts al seu espòs i també consells de salut i alimentació. Hi trobem procediments per conservar els aliments etc.

El llibre s’ha publicitat com a la solució perfecta per als que han d’afrontar un Nadal de crisi creditícia i ha estat editat a càrrec de les autores Dusha Bateson i Weslie Janeway, les quals han tingut accés als arxius de la Universitat de Cambridge (sud d’Anglaterra), on Darwin va  estudiar de 1828 a 1831.

“Emma fou una senyora molt subestimada. No era Delia Smith (la cèlebre cuinera), però havia d’alimentar el seu espòs, set nens i dotze criats. El llibre mostra l’enfoc metòdic que ella tenia a recopilar les seves  receptes”, va dir Bateson. Les vendes del llibre, publicat per la Universidad de Cambridge, ajudaran a finançar projectes d’ investigació de les cartes de Darwin,  guardades en aquesta institució acadèmica.

“La seva  teoria de l’ evolució per selecció natural és una de les més importants de la ciència i encara estudiem tot el que ell va escriure” va declarar  Adam Perkins, comissari de manuscrits científics de la Biblioteca de la Universitat de Cambridge. Tot i així, “és un procés costós que demana especialitzats i, per tant, la seva financiació és vital”.

Podeu trobar informació a  http://darwin-online.org.uk/

Deixa un comentari