Jornades de salut laboral i gènere

dona-treballadora

Segons llegim al Diario de Ibiza (16/07/09), la Secretaria de Salut laboral de Comissions Obreres ha organitzat unes  jornades per analitzar els riscos laborals als quals estan exposades les dones treballadores. La ponent Montse López, tècnica de l’Institut Social de Treball, Ambient i Salut (Istas), va assenyalar la importància de “fer visibles els danys que pateixen les dones en el seus treballs no reconeguts com a risc laboral”. Per exemple,  l’esgotament físic i mental originat en una cadena de muntatge, l’assetjament sexual i els relacionats amb la reproducció, embaràs i lactància. A tota la feina fora de casa, les dones han d’afegir les tasques de la llar. A l’illa aquests riscos afecten particularment les dones que treballen a l’hosteleria, en concret cambreres de pis d’hotels. Algunes pateixen problemes de salut comuns, sobretot  musculo-esquelètics.

montse-lopez1

Deixa un comentari