17ª Mostra de Films de Dones a Barcelona

cartell-de-la-17c2aa-mostrala-caja-de-pandoraDes del dia 11  i fins al 21 de juny se celebra a Barcelona,  un cop més,  la Mostra Internacional de Films de Dones. Tot i que actualment la producció feta per dones ha augmentat, les organitzadores (Mercè Coll i Mireia Gascón) opinen que la Mostra segueix sent necessària perquè la presència d’obres fetes per directores als circuïts comercials continua sent escassa.  S’hi podran veure mig centenar de títols, entre els quals hi ha llargmetratges, curts, documentals i ficcions, directores veteranes i debutants. Tots ells responen al que entenem per cinema d’autora. La programació es reparteix en tres espais: la Filmoteca, el Centre de Cultura Contemporània i l’Espai Francesca Bonnemaison.

La pel·lícula que inaugurà la Mostra és La caja de Pandora, un drama familiar on es palesa la pèrdua de valors en la ocietat contemporània, signat per la realitzadora turca Yesmin Ustaoglu.  Aquest film  va guanyar  l’última edició del Festival de Sant Sebastià i  ha estat estrenat recentment.

Altres pel·lícules que podrem veure: Notes on Maria Menken de Martina Kudlácek  (forma part d’un monogràfic sobre aquesta dona desapareguda el 1970)  i Les plages d’Agnès, últim treball, autobiogràfic de la prestigiosa  Agnès Varda.

Pel que fa a les noves veus, podrem conèixer el documental de la xilena Carolina Astudillo De mostruos y faldas, una evocació de l’antiga presó de dones de Les Corts, realitzat en el marc del màster de documental creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Deixa un comentari