Polèmica per la nova llei de protecció a la maternitat de la Generalitat valenciana

casa-cuna-de-santa-isabelLlegit a Público (08/09/09)

El govern de Camps vol fomentar l’adopció com alternativa a l’avortament per a dones sense recursos. Aquest aspecte de la nova llei de protecció a la maternitat de la Generalitat valenciana ha provocat una turmenta d’opinions enfrontades.  L’oposició i els col·lectius feministes han mostrat les seves queixes mentre que els sectors provida atorguen el seu entusiasta suport al projecte de llei.

La norma protegirà “la vida en formació” des del moment de la fecundació i està dirigida a les embarassades o “mares gestants”, en el particular argot de la llei. Les destinatàries principals són les dones en risc d’ exclusió, a les quals s’oferirà ajudes econòmiques encara sense determinar, el suport de grups de voluntaris i la possibilitat de donar els seus fills en adopció. També preveu la creació de, pel cap baix,  tres centres d’atenció a la maternitat i d’ajudes a centres com la Casa Cuna de Santa Isabel,  a la fotografia.

El principal inspirador de la Llei és el conseller de Benestar Social,  Juan Cotino, membre confès de l’ Opus Dei. La norma incorpora, a més, les idees de les organitzacions antiavortistes, agrupades a la Fundació Red Madre, que han participat en la seva redacció.

Podem veure el punt de vista de les feministes a la pàgina  Nosotras decidimos

One thought on “Polèmica per la nova llei de protecció a la maternitat de la Generalitat valenciana”

Deixa un comentari