Sobre matrimonis forçats

imatge-de-la-campanya-al-regne-unit-contra-els-matrimonis-forcats

Llegeixo al diari Avui (08/09/09) una notícia que posa de manifest que moltes dones i joves han estat obligades a contraure matrimoni amb desconeguts en els seus països d’origen ( sovint es tracta de dones procedents de Pakistan). Molts d’aquests casos es coneixen en posar les dones denúncia de maltractaments a les comissaries de Mossos d’Esquadra, en l’últim any han arribat a mans dels mossos 17 casos, la majoria de dones adultes. Els casos de menors es decobreixen a través de l’escola, les nenes ho expliquen a una professora o ho confien a una amiga.  És freqüent que les menors  vagin de vacances als seus països d’origen i en tornin casades amb algun parent. Darrera d’aquesta pràctica hi ha el desig de protegir ideals culturals o religiosos o controlar la sexulitat de les noies en entrar en edat reproductiva. En l’últim any s’han atès 7 casos i en tots s’ha evitat  el matrimoni forçat.

La imatge que il·lustra la notícia és de la campanya de la unitat que combat els matimonis forçats al Regne Unit.

Deixa un comentari