Estrena de la pel·lícula “Els homes que no estimaven les dones”

Els homes que no estimaven les donesLa primera entrega de les versions  cinematogràfiques de la trilogia “Millennium” del suec Stieg Larsson va ser estrenada  divendres a Catalunya. S’ha doblat al català amb el títol ‘Els homes que no estimaven les dones’ i pot veure’s a les sales Cinesa Heron City, Lauren Gracia i Lauren Sant Andreu (Barcelona); Oscar Girona (Girona); Espai Funati (Lleida), i Oscar a les Gavarres (Tarragona). També es projectarà a Cinesa Park Vallès i Cinema segle XXI de Terrassa, Atlàntida Multicines de Manresa, Cinema Imperial de Sabadell i Cinema Nou de Vic, a la província de Barcelona, i en els Cinemes Olot d’Olot.

La  novel·la policíaca sobre la qual es basa la pel·lícula, la primera d’una trilogia,  ha captat  milions de lectors a tota Europa (A casa nostra fou una de les més venudes tant en català com en castelà el darrer Sant Jordi). El seu autor, Stieg Larsson, va morir fulminat d’un atac de cor després de lliurar a l’editorial el manuscrit del tercer volum de la trilogia. La novel·la, que barreja misteri, embolics familiars i noves tecnologies, atrapa el lector des del primer moment i el submergeix en una història magnífica. Hi veiem també la denuncia del maltractament i l’abús sexual de dones, cosa que a la pel·lícula és encara més explícit.

MillenniumSinopsi

“Fa 40 anys, Harriet Vanger va desaparèixer enmig d’una reunió familiar a la mansió del poderós clan dels Vanger, en una illa incomunicada a causa d’un accident. Encara que el seu cos mai no es va trobar, el seu oncle està convençut que va ser assassinada i que l’assassí és un membre de la   família, una família unida i alhora disfuncional. Contracta aleshores Mikael Blomkvist, periodista caigut en desgràcia que dirigeix una publicació, ‘Millennium’, dedicada a destapar escàndols financers i corrupteles. Per una sèrie d’atzars, Mikael coneix una estranya, sorruda i marginada pirata informàtica, Lisbeth Salander, que l’ajudarà en la investigació del cas.”

Director:  NIELS ARDEN OPLEV
Actors:  PETER ANDERSON-  MICHAEL NYQVIST – NOOMI RAPACE – LENA ENDRE – PETER HABER i
    SVEN-BERTIL TAUBE
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5

Deixa un comentari