Amenábar presenta a Cannes la pel·lícula “Àgora”

Hipatia Ahir fou presentada al Festival de Cannes l’ambiciosa pel·lícula del realitzador espanyol Alejandro Amenábar, Ágora, que es remunta a l’ocupació romana d’Alexandria, en el segle IV després de Crist, quan l’ascens imparable del cristianisme va derivar en la destrucció de la Biblioteca d’Alexandria. Una dona, la matemàtica, filòsofa i astrònoma  Hypa tia (a qui dóna vida la britànica  Rachel Weisz), fou la seva última directora.

Cartell  SIPNOSI  En el segle IV, Egipte, sota l’ Imperi Romà, viu les revoltes religioses en els carrers d’Alexandria, i fins i tot amenacen la seva llegendària. Dins d’aquesta, Hypatia,  professora de filosofia, i notable astrònoma, atea tracta de salvar el coneixement del món antic allí continguda,  sense adonar-se que al seu costat, el seu jove esclau i alumne abraça la nova religió (cristiana), buscant-hi el camí per aconseguir la llibertat, alhora que té unalluita interior per l’amor secret que professa a Hypatia.  “Ágora” barreja l’aventura, el romanç, i  el conflicte entre la fe i el laicisme i,  segons el seu director, neix del seu interès per l’astronomia. La pel·lícula, però, no s’estrenarà fins a la tardor.

Pàgina oficial del director de la pel·lícula  Imatge de la protagonistaMés imatgesUna altra imatgeImatgeDecorats

Deixa un comentari