Elnaz Rekabi, escaladora iraniana, detinguda després de competir sense hijab

L’esportista Elnaz Rekabi ha competit sense el hijab per mostrar la seva solidaritat amb les protestes per la mort de MASHA AMINI.

El passat diumenge al Campionat Asiàtic que tenia lloc a Seül, Corea del Sud, l’esportista va competir sense el hijab malgrat la imposició de l’Iran que l’obliga a fer-ho amb els cabells coberts. La conseqüència de la seva protesta, segons mitjans de la regió, ha estat la seva detenció pel règim iranià; hauria estat transferida directament a la presó d’Evin a Teheran, on s’envien la majoria de presos polítics iranians. Ha publicat la BBC en persa que l’entorn de Rekabi ha denunciat que ha perdut tot el contacte amb l’atleta i apunten que les autoritats iranianes haurien requisat el seu passaport i el seu telèfon.

En un comunicat recollit per la Cadena Ser, l’ambaixada de l’Iran a Seül ha negat aquestes  informacions “La senyora Elnaz Rekabi, que va participar en la ronda final dels Campionats d’Àsia d’Escalada, va partir de Seül rumb a l’Iran avui a primera hora, 18 d’octubre del 2022, juntament amb altres membres del seu equip”. Però, la versió de le autoritats iranianes contrasta amb la del cercle més proper de l’escaladora, que denuncien no haver pogut contactar amb ella i apunten que Rekabi tenia planejat tornar el proper dimecres.

SEMBLA QUE TOT HA ESTAT UNA FALSA ALARMA. Quan  l’escaladora ha tornat al país, tot i ser rebuda amb aclamacions pel seu gest de treure’s el vel, ha declarat: “Em disculpo per les preocupacions que vaig causar, a causa de la programació inapropiada i que em van cridar de manera impredictible per sortir a escalar, involuntàriament vaig tenir un problema amb la meva vestimenta“. Molts especulen que Rekabi fou forçada a emetre aquesta disculpa per part del règim iranià, un fet no gens estrany en aquest país.

Deixa un comentari