Ethel Stark, creadora d’una orquestra de dones

Ethel Stark, (Montreal, 1910 – 2012)  va ser violinista i directora d‘orquestra d’origen jueu, que va aconseguir crear i dirigir la primera orquestra Sinfònica per a dones. Ella tenia 29 anys el 1940 quan va fundar l’orquestra, que va dirigir fins al 1960, arribant a signar un contracte per actuar al Carnegie Hall el 1947.

Ethel sempre va fer notar que la satisfacció que sentia pel contracte per tocar al Carnegie Hall no ho era tant  per a ella i els seus mèrits com pel fet que era la traducció directa de la popularitat i èxit de l’orquestra de dones músiques, la qual cosa significava un reconeixement que finalment s’acceptava que hi ha lloc per a les dones a la música.

El 2012 David Gutnick del programa CBC Radio One The Sunday Edition va produir un documental de ràdio sobre la Montreal Women’s Symphony Orchestra. S’hi pot escoltar l’orquestra i els segments d’entrevistes amb Ethel Stark i els músics Pearl Aronoff (Rosemarin), Lyse Vezina i Violet Grant States. que va ser la primera dona negra en una orquestra simfònica canadenca i la primera música simfònica de dona negra que va tocar al Carnegie Hall.

 

Deixa un comentari