Protestes generalitzades arreu d’Iran per la mort de Masha

La indignació que ha desencadenat la tràgica mort de Mahsa Amini, no s’atura a Iran; les protestes segueixen  extenent-se  per diferents indrets i s’ha produït  la mort de, pel cap baix, 3 persones al Kurdistan.
Avui, a Teheran, els  estudiants de diferents  universitats han dut a terme noves protestes; en  una d’elles, a la universitat  Zahra, un centre d’educació superior exclusiu per a dones caracteritzat per les seves idees conservadores, algunes de les estudiants s’han tret el vel i fins i tot l’han cremat. N’han publicat  fotos a les xarxes, sempre d’esquena, sense ensenyar la cara, per evitar ser capturades per les autoritats.

Ahir el centre de la capital va ser escenari de noves marxes en què dones i homes – la majoria molt  joves- cantaven eslògans demanant justícia i llibertat. Aquestes mobilitzacions són vigilades per un nombrós operatiu de seguretat que no només inclou  diferents cossos de la policia, l’exèrcit, els guàrdies revolucionaris i les seves forces paramilitars, sinó també centenars d’agents vestits de civil coneguts  com Lebos Shahsid.

Hem pogut veure centenars de vídeos on grups de nois i noies enfrontant-se a les autoritats o a aquests cossos civils que reprimien  les protestes.

Aquesta nit estan convocades noves protestes.

Deixa un comentari