Maria Antònia Canals, referent en l’ensenyament de les matemàtiques, en el record

 

Divendres 29 d’abril va morir a Girona Maria Antònia Canals, referent de l’ensenyament de les matemàtiques i cofundadora de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Canals, nascuda a Barcelona l’any 1930, està considerada una figura clau de la renovació pedagògica i va ser una de les persones que va introduir el mètode Montessori a Catalunya. Es va llicenciar en magisteri l’any 1950 i en ciències exactes per la Universitat de Barcelona l’any 1953. Va cofundar també, juntament amb les pedagogues Maria Teresa Codina i Anna Maria Roig, l’Escola Talitha el 1956. Aquesta escola, que es va mantenir activa durant 18 anys i que desafià el franquisme, va funcionar fora del sistema educatiu oficial tot recuperant la renovació pedagògica catalana dels anys trenta. És autora de nombroses publicacions sobre les matemàtiques.

Gràcies per tota una vida dedicada als infants.

Deixa un comentari