Canvi de nom d’un carrer pel de la pedagoga Dolors Batlle i Sunyer

Ha tingut lloc el canvi de nom del carrer Enric Bargés, un capità general que participà a les guerres d’Àfrica i les carlines on hi ha un centre educatiu, l’Institut Emperador Carles, pel de la mestra i pedagoga Dolors Batlle, molt lligada al barri per la seva tasca educativa.

Dolors  Batlle i Sunyer (Agullana, 2 de març de 1892 – Barcelona, 16 de gener de 1982) va començar a exercir l’ensenyament a Barcelona a l’escola unitària de la plaça de Comas, a les Corts, i va ser seleccionada per formar part del Grup Escolar La Farigola. Fou una de les mestres capdavanteres que abans de la guerra van renovar els esquemes educatius de Catalunya. Per això fou escollida per dirigir primer amb Josep Barceló i Matas i, després  amb Pere Blasi el Grup Escolar Lluís Vives, un dels grups de més prestigi del Patronat Escolar de Barcelona. En aquest centre de Sants-Badal s’hi va estar des de la inauguració el 1931 fins al gener de 1939, com a directora de la secció de noies. Durant la guerra es va fer càrrec de la direcció de tot el Grup, per l’activitat política de Pere Blasi. Després de 1939, va patir sancions i fou depurada pel nou règim franquista.

Deixa un comentari