11 d’octubre: Dia Internacional de la Nena 2021

El Dia Internacional de la Nena  és una jornada en què es reivindiquen els drets de les nenes i es fan saber els problemes als quals s’enfronten. També serveix per a lluitar per un futur d’oportunitats i igualtat. Va ser proclamat per ONU Dones i se celebra des de 2012.

Alguna de les problematiques a les quals els col·lectiu de nenes ha de fer front encara actualment són: mutilació genital ( més de 200 mil nenes i dones l’han patida); matrimonis infantils ( 1 de cada 5 nenes és obligada a contraure’l abans dels 18 anys), manca de possibilitats educatives i manca de possibilitat d’una vida laboral equiparada en sou i expectatives a la dels homes. L’ONU vol canviar aquesta realitat mitjançant mesures que es proposen oferir a les nenes les mateixes oportunitats que als nens per tal d’aconseguir canviar la mentalitat basada en estereotips de gènere, incidir en la millora de la qualitat de l’educació de les nenes, augmentar la quantitat de nenes en l’àrea de ciències i ajudar-les en la transició de l’escola a la vida laboral i fomentar l’emprenaduria femenina.

Per a la campanya 2021 es reclama la igualtat d’accés a Internet i dispositius digitals per a totes les nenes; el seu lema és: LA GENERACIÓ DIGITAL, LA NOSTRA GENERACIÓ.

Deixa un comentari