Deixar les nenes fora de l’escola és la proposta dels jueus ultraortodoxos per a la desescalada

El pla de desescalada per a després de les tres setmanes de confinament que es van decretar per tal de lluitar contra la covid conté una proposta que concorda amb l’ideal de societat de la comunitat més radical (haredís – literalment “temerosos  de Déu”), és a dir, relegar la dona a la llar i, per tant, defensen ara que cal permetre que els nens tornin a les aules, però que les nenes es quedin a casa per tal de garantir el necessari distanciament social dels nens.

Els barris i localitats ultraortodoxos són els més afectats pel virus. Malgrat ser tan sols el 12% de la població, pateixen més del 40% dels contagis. El compliment  de les restriccions entre els seus membros és lax, sobretot en les dates  de celebracions religioses,  casaments o funerals, que ocasionen que es trobin moltes persones sense diatanciament i sovint sense mascareta, tot i que el seu ús és obligatori i estan prohibides les concentracions de més de 20 persones.

 

Deixa un comentari