Males notícies més enllà del Còvid 19

No ens pot passar per alt el tomb que ha donat l’anomenat  ‘cas  Arandina’ ( els exjugadors de l’Arandina acusats de violació grupal)  en absoldre  el TSJ un d’ells i rebaixar la pena dels altres dos en considerar que va aver abusos i no agressió sexual. La sentència inicial, de l’Audiència Provincial de Burgos, va condemnar els tres joves a 38 anys de presó  el passat desembre.  Ara l’alt  tribunal absol un  dels condemnats i atenua les penes fina els quatre i tres anys  per als altres dos en apreciar, entre d’altres causes, “la proximitat d’edat i en el grau de maduresa amb la menor”.

L’Audiència aplicava per primer cop la doctrina de la cooperació  necessària a un cas  de violació  múltiple: cada un  dels acusats va ser condemnat a 14 anys com autor de l’agressió  comesa per ell mateix i a  24 com   cooperador de la realitzada pels altres. Els fets van tenir lloc el desembre de 2017 quan els tres exjugadors  (Carlos Cuadrado, Lucho, de 24 anys; Víctor Rodríguez, Viti, de 22, i Raúl Calvo, de 19) van invitar la menor al pis  que compartien a Aranda de Duero per  mantenir relacions sexuals, tot i saber la seva minoria d’edat. Un  cop allí, la víctima s’hi va negar i ells la van forçar.

La sentència de l’Audiència va definit els fets   com  agressió  sexual, va apreciar “intimidació  ambiental” ja que els  tres acusats van actuar  sobre la víctima con amb la llum apagada i per sorpresa i ella no va poder reaccionar per la diferència d’edat i la complexió física d’ells.  La Sala autonòmica, però, no contempla l’existència d’intimidació, i ha estimat completament el recurs de la defensa de Calvo, i parcialment les apel·lacions de Cuadrado i Rodríguez. La resolució  insisteix en la falta de maduresa dels nois, a partir de proves pericials, i deixa lliure Calvo, mentre els altres dos hauran de complir penes de 4 i 3 anys.  Tots tres hauran d’indemnitzar “conjuntament i solidària” la menor amb 10.000 euros.

Polèmica sentència que es basa, sobretot, al meu entendre  en consideracions a la prèvia relació de la noia amb un dels implicats.

Un altre fet que no ens ha de passar per alt és un possible cas de violència masclista aquest dijous a Almassora (Castelló) després que un home assassinés la seva parella, de 35 anys, davant dels seus dos fills menors d’edat. El presumpte agressor posteriorment s’ha lliurat a la Guàrdia Civil i ha confessat el crim, segons han informat fonts de la Delegació de Govern en la Comunitat Valenciana i de l’Ajuntament d’Almassora.

Amb aquesta, ja són 17 les dones mortes arreu d’Espanya des que ha començat l’any.

Deixa un comentari